- Łosoś wędzony 50g
- Kilka czarnych oliwek
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 1/2 awokado
- Kilka suszonych pomidorów
Przygotowanie:
1. Awokado obieramy ze skóry, wyjmujemy pestkę. Kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Dzięki temu nie ściemnieje i będzie utrzymywało swój naturalny zielono-kremowy kolor.
2. Z papryki wycinamy nasienne gniazdo i wszystkie papryki kroimy w kostkę.
3. Oliwki i suszone pomidory również kroimy na drobniejsze cząstki.
4. Wszystkie składniki mieszamy w dużym naczyniu. Dzięki awokado, które ma trochę maślaną konsystencję oraz pomidorom z oleju składniki się dobrze mieszają i delikatnie łączą.
5. Warzywa włożyłam do foremki, a na warzywach ułożyłam płaty wędzonego łososia. Prezentuje się bardzo estetycznie, smakuje świeżo i jest pożywne.
przepięknie podany, aż człowiek nabiera ochoty w sekundę,
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana!
Pyszna przekąska:)z łososiem super
OdpowiedzUsuńprzepisy są mega, więc prośba - piszcie częściej! :D
OdpowiedzUsuńJakie to jest śliczne, aż szkoda zjeść! ^^
OdpowiedzUsuńKiedy następny wpis? :)
OdpowiedzUsuńpięknie podane, a kompozycja smaków majstersztyk :)
OdpowiedzUsuń