Jedna porcja ma ok. 90 kcal
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego
- 400 ml bulionu z kury
- 1 lub 2 papryczki chili (jeśli ktoś lubi bardzo ostre proponuję dodać dwie)
- 4 pędy trawy cytrynowej
- 2 piersi z kurczaka
- 3 - 4 cm korzenia imbiru
- sok z połowy limonki
- curry w formie przyprawy lub pasta curry
- łyżeczka oliwy z oliwek
- szczypiorek do posypania
Przygotowanie:
Następnie dodajemy imbir.
Papryczkę chili oraz czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy chwilę na patelni.
Na patelnię dodajemy następnie pokrojonego w paski kurczaka i smażymy ok 4- 5 min.
Usmażonego kurczaka dodajemy do gotującej się zupy.
Dodajemy kilka kropli soku z limonki.
Zupę podajmy bardzo gorącą i posypaną szczypiorkiem.
SMACZNEGO !
Brzmi pięknie! Zrobię jak tylko będę mogła :)
OdpowiedzUsuńMy nie czekaliśmy! Zrobiliśmy od razu!!
OdpowiedzUsuń