1 owocojogurt = 100 kcal
Składniki na 2 porcje:
- 1 mały jogurt naturalny typu greckiego
- 1 kiwi
- 1 nektarynka
- 2 łyżki miodu
- garść borówek
- 70 g płatków owsianych
- 50 g zarodków pszennych
Przygotowanie:
Nektarynkę i kiwi kroimy w kostkę lub według upodobania.
W przygotowanym przezroczystym pucharku deserowym układamy łyżkę jogurtu naturalnego, a na niego pierwszą warstwę owoców.
Następnie układamy kolejne porcje owoców na przemian z jogurtem.
Taki wykonany własnoręcznie owocojogurt jest nie tylko prosty, ale przede wszystkim zdrowszy i bardziej odżywczy od owocowych jogurtów oferowanych w sklepach.
Życzymy smacznego!
Uwielbiam takie desery :)
OdpowiedzUsuńTaki deser widziałam w jakimś programie o odchudzaniu, który prowadziła Anna Guzik :)
OdpowiedzUsuńpysznie, prosto i zdrowo! super!
OdpowiedzUsuń